aneditingeye header
06:36 - 23/10/2011

A rose in the desert / Agnes Braunerhielm om mode och politik

 

Img.source unknown

Det här inlägget skrivet av Agnes Braunerhielm (i min mening Rodeos bästa blogg) tycker jag är veckans bästa blogginlägg om samt bland det bästa som skrivits om amerikanska Vogue’s kontroversiella val att göra en sex sidor lång intervju med syrianska diktatorhustrun Asma al-Assad (där hon minst sagt beskrivs i positiva ordalag). Agnes menar på att modevärlden måste fatta att mode är politiskt samt resonerar kring Karl Lagerfelds uttalande i New York Times angående att det är démodé – alltså inte moderiktigt – att ta ställning inom modevärlden. Läs inlägget om ni inte redan gjort det.

Just den här idén om att mode inte ska vara politiskt korrekt utan alltid provocerande (Agnes skriver även om detta) tycker jag är lite intressant då jag personligen upplever att det som folk provoceras allra mest av snarare är just det politiskt korrekta. Genus är ett bra exempel på detta. Jämställdhet mellan könen är väl en av de mest politiskt korrekta åsikterna man kan ha egentligen, men att diskutera genus och utmana gränser för könen är något av det mest provokativa man kan göra.

Leave a comment

RS- 23 October, 2011 at 07:09
Det du skriver "jag personligen upplever att det som folk provoceras allra mest av snarare är just det politiskt korrekta." Klockrent och så sant!
NEW POST: BY FUNDA - KNEE LENGTH SKIRT
VIEW POSTS - VIEW PROFILE