aneditingeye header
05:28 - 28/11/2011

Älskling, sommaren kommer långsamt.

Elizabeth Taylor

Har fått ett så plötsligt sug efter parfym. Vill helst starta ett eget parfymeri och stå och blanda olika ingredienser i en kittel (okej fattar att det sker i labratorium, men men) i någon sydfransk by och skapa fantastiska dofter. Min vän Victor berättade under ett av våra ständiga telefonsamtal att han önskade sig en parfym som doftar is och kalla pälskappor.

Parfym är på många sätt närmast poetiskt på ett sätt som jag inte riktigt upplever att mode är eftersom dofter är så starkt förknippade med minnen och sinnesstämningar. Någon som är väldigt bra på att skriva om den aspekten är Caroline på Rodeo. Den här texten är så fin och vemodig att jag blir gråtfärdig.

Mitt starkaste doftminne är förknippat med en särskild deodorant som jag använde sommaren 2009, alltså när jag precis slutat tvåan på gymnasiet. Det känns ju inte så glammigt att ha minnen förknippade med deodoranter direkt, men så är det iallafall. Den hade rosa förpackning och luktade ganska sötsliskigt med en hint av alkohol, typ som en blandning av vodka och läsk,vilket någonstans är passande eftersom det var det vi drack rätt ofta den sommaren.

Ibland stannar jag till och luktar på den och minns hela den sommaren, hur jag satt uppe om nätterna ensam i vårt hus (min familj var på resa i Europa), läste böcker och lyssnade på hela kentboxen om och om igen och ute i trädgården vissnade pappas rosa pioner som jag alltid glömde att vattna ordentligt. Hur jag och min bästa vän åkte till Berlin i augusti och hela staden luktade varm asfalt och vi gick på museum och tittade på missbildade foster i formalin. Jag minns stora saker som att jag blev kär första gången och jag minns små saker som att jag och min bästa vän ofta dansade i köket till Dreamimg of you och hur solen gick ner och det blev tyst på ett sätt som det bara kan bli i ett villaområde utanför Umeå och aldrig i min nya lägenhet i Stockholm. Sådana saker.

 

Leave a comment

Unnifan- 1 December, 2011 at 03:30
Jag älskar dig och allt du skriver, du har världens bästa blogg. Saknar dig tusen, min underbara bästis
NEW POST: BY FUNDA - KNEE LENGTH SKIRT
VIEW POSTS - VIEW PROFILE