aneditingeye header
10:14 - 05/06/2012

Och allt skall vara kärlek.

img.src unknown

Jag tycker att det är svårt att skriva om mode just nu. Kanske är jag inte tillräckligt “inspirerad” (ni som känner mig, alternativt har läst här ett tag, känner kanske till min aversion gentemot det ordet) eller så handlar det mer om att det mesta jag läser just nu inte handlar om mode. Eller okej, vem försöker jag lura, är ju inte som att jag inte går igenom min dagliga skörd av modesidor/modebloggar, men jag läser så himla mycket romaner och poesi och sådant just nu, så det konkurrerar lite.

Så istället för att låta denna blogg stå helt tom så tänkte jag idag (ikväll) istället tipsa om en författare som inte alls skriver om mode, men som likväl är fruktansvärt bra, nämligen Kristian Lundberg. Jag är för närvarande fullkomligt besatt av Kristian Lundberg och försöker komma över exakt allting han någonsin skrivit på biblioteket (är ungefär halvvägs) vilket är svårare än man kan tro, särskilt när man bor i hipster-Hornstull där alla gillar DNs kulturdel. Har även hetsköpt hans böcker på Adlibris. Om ni inte känner till honom men känner igen hans namn så kan det bero på att han skrev hyllade romanen “Yarden” som kom ut häromåret och som handlar om hur han tvingas ta jobb som “daglönare” på en avlastningsplats i Malmö hamn som logiskt nog heter Yarden. Själv tyckte jag väldigt mycket om “Yarden” samt efterföljande “Och allt ska vara kärlek” som är en slags fortsättning. Kristian Lundberg skriver träffsäkert och berörande om särskilt klass, hur klasstillhörigheten påverkar det perspektiv genom vilket vi betraktar omvärlden och oss själva. Han skriver också, hur klyschigt det än låter, vackert om kärlek, kanske främst olycklig sådan. Han har gett ut mycket poesi som jag rekommenderar alla som har det minsta lyrikintresse att läsa, särskilt helt jävla fantastiska “Min kropp lyser vit” som jag fullkomligt älskade (och hatade, för att jag själv aldrig kommer kunna skriva lika bra, men det är en annan historia).

Hursomhelst är det kvällens tips, vet att detta inte handlar om mode, men har fått uppfattningen av att ni som läser inte bara är modeintresserade, utan kulturintresserade i allmänhet. Snart ska jag dock skriva mer om mode igen, det lovar jag.

Leave a comment

Elisa- 10 June, 2012 at 04:33
det är bra med författartips också, det är bra här, på din blogg. xx
NEW POST: heygia - Hej Shiloh
VIEW POSTS - VIEW PROFILE